Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2014

31.08.2015
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1,2, dr hab. n. o zdrowiu, dr n. med. Dorota Szostak-Węgierek3
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny, Instytut Medycyny Społecznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta bezglutenowa
  • Co zamiast statyn na cholesterol?
  • Statyny
  • Karmienie piersią a jedzenie ryb
  • Czy za dużo dobrego cholesterolu-HDL też szkodzi?
  • Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 – źródła i właściwości
  • Dieta w leczeniu otyłości i towarzyszącej jej insulinooporności
  • Tłuszcze
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Jestem szczupła, a mimo to mam podwyższony poziom cholesterolu - dlaczego?

Sponsorem serwisu jest