Co zmieniło się w nowych wytycznych ESC dotyczących dyslipidemii?

03.04.2017
Prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska
Instytut Żywności i Żywienia im. Prof. dr med. Aleksandra Szczygła, Warszawa

Wybrane treści dla pacjenta
  • Kwasy tłuszczowe trans
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia
  • Cukrzyca typu 1 – LADA
  • Zdrowo się odżywiam i uprawiam sport a mój cholesterol rośnie - dlaczego?
  • Kępki żółte (żółtaki) - rodzaje, przyczyny i usuwanie
  • Cholesterol - funkcje, źródła, frakcje, stężenie
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Makulopatia cukrzycowa
  • Cukrzycowa choroba nerek (CChN; dawniej nefropatia cukrzycowa)
  • Kwasica ketonowa

Sponsorem serwisu jest