Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2017/2018

09.11.2018
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Wszystko jest trudne, zanim stanie się łatwe, czyli o dietach roślinnych
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Miażdżyca
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Sterole i stanole roślinne
  • Dieta wegańska - czym jest weganizm?
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych

Sponsorem serwisu jest