Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2014

31.08.2015
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1,2, dr hab. n. o zdrowiu, dr n. med. Dorota Szostak-Węgierek3
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny, Instytut Medycyny Społecznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Czy awokado może leczyć trądzik?
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Tłuszcze
  • Karmienie piersią a jedzenie ryb
  • Hipercholesterolemia – leczenie: leki na hipercholesterolemię
  • Dieta cukrzycowa
  • Czy statyny wpływają na masę ciała?
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych

Sponsorem serwisu jest