Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2016/2017

02.10.2017
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1, dr hab. n. med. Dorota Szostak-Węgierek2, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Jakimi lekami można skutecznie obniżyć cholesterol u osób z uszkodzoną wątrobą?
  • Co zamiast statyn na cholesterol?
  • Astma u palaczy
  • Dieta cukrzycowa
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Jakie mogą być konsekwencje niskiego cholesterolu?
  • Choroba wieńcowa
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Lipidy i lipoproteiny

Sponsorem serwisu jest