Spożycie węglowodanów, tłuszczów i białek a ryzyko zgonu i chorób sercowo-naczyniowych – badanie PURE

17.04.2018
Omówienie artykułu: Associations of fats and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality in 18 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study
M.D. Dehghan i wsp.
The Lancet, 2017; doi: 10.1016/S0140-6736(17)32 252-3

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta cukrzycowa
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?

Sponsorem serwisu jest