Jakie składniki diety podwyższają ciśnienie tętnicze?

10.02.2016
Dr hab. n. med. Marcin Adamczak
Katedra i Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych Śląskiego Uniwersytetu Medycznego, Katowice

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Nadciśnienie „białego fartucha”
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Jak oszacować u siebie poziom ryzyka sercowo-naczyniowego?
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Dieta w osteoporozie

Sponsorem serwisu jest