Spożycie węglowodanów, tłuszczów i białek a ryzyko zgonu i chorób sercowo-naczyniowych – badanie PURE

17.04.2018
Omówienie artykułu: Associations of fats and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality in 18 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study
M.D. Dehghan i wsp.
The Lancet, 2017; doi: 10.1016/S0140-6736(17)32 252-3

Wybrane treści dla pacjenta
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta w kamicy nerkowej

Sponsorem serwisu jest