Czy spożywanie jajek zwiększa ryzyko choroby wieńcowej i udaru mózgu?

Spożycie jaj a ryzyko choroby wieńcowej i udaru mózgu – przegląd systematyczny

01.03.2013
Omówienie artykułu: Egg consumption and risk of coronary heart disease and stroke: dose-response meta-analysis of prospective cohort studies
Y. Rong i wsp.
BMJ, 2013; 346: e8539

Wybrane treści dla pacjenta
  • Cukrzyca – typy cukrzycy, badania i sposoby leczenia
  • Cukrzyca MODY
  • Dławica odmienna
  • Miażdżyca
  • Szczegółowe zalecenia dietetyczne w stanie przedcukrzycowym
  • Zmiany w układzie ruchu związane z cukrzycą
  • Statyny
  • Niedocukrzenie (hipoglikemia)
  • Dobry cholesterol i zły cholesterol
  • Cukrzyca ciążowa – rozpoznanie, normy, skutki, poród, leczenie

Sponsorem serwisu jest