Czy dieta bogata w kwas linolowy zmniejsza ryzyko sercowo-naczyniowe?

Dieta bogata w kwas linolowy w prewencji wtórnej chorób sercowo-naczyniowych i zgonu – analiza danych z badania Sydney Diet Heart Study i metaanaliza

24.06.2013
Omówienie artykułu: Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis
C.E. Ramsden, D. Zamora, B. Leelarthaepin i wsp.
BMJ, 2013; 346: e8707

Wybrane treści dla pacjenta
  • Ostre zespoły wieńcowe (OZW)
  • Zawał serca z uniesieniem odcinka ST (STEMI)
  • Miażdżyca
  • Statyny
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dławica odmienna
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Hipercholesterolemia
  • Dobry cholesterol i zły cholesterol
  • Choroba wieńcowa

Sponsorem serwisu jest