Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2020/2021

13.09.2021
prof. dr hab. n. med. Piotr Jankowski
Zakład Epidemiologii i Promocji Zdrowia, Szkoła Zdrowia Publicznego, Centrum Kształcenia Podyplomowego w Warszawie
Klinika Kardiologii i Elektrokardiologii Interwencyjnej oraz Nadciśnienia Tętniczego, Instytut Kardiologii, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Dieta w niedokrwistości z niedoboru żelaza
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta w kamicy nerkowej
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Zalecenia żywieniowe w ostrym i przewlekłym zapaleniu wątroby
  • Regeneracja i oczyszczanie wątroby – czy wspomaganie jest potrzebne?
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne

Sponsorem serwisu jest