Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2013

27.10.2014
prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1, prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1,2, dr hab. n. o zdrowiu, dr med. Dorota Szostak-Węgierek3
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny, Warszawski Uniwersytet Medyczny, />3 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Czy awokado może leczyć trądzik?
  • Kwasy tłuszczowe trans
  • Hipercholesterolemia rodzinna
  • Dławica piersiowa związana z mostkami mięśniowymi
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 – źródła i właściwości
  • Masło czy margaryna - co jest zdrowsze?
  • Cholesterol - funkcje, źródła, frakcje, stężenie
  • Tłuszcze

Sponsorem serwisu jest