Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2014

31.08.2015
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1,2, dr hab. n. o zdrowiu, dr n. med. Dorota Szostak-Węgierek3
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny, Instytut Medycyny Społecznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta cukrzycowa
  • Cholesterol całkowity – normy
  • Kwasy omega-3 w diecie wegańskiej i wegetariańskiej – praktyczne wskazówki
  • Dieta w chorobie Parkinsona
  • Masło czy margaryna - co jest zdrowsze?
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Czy za dużo dobrego cholesterolu-HDL też szkodzi?
  • Hipercholesterolemia
  • Dieta wegańska - czym jest weganizm?

Sponsorem serwisu jest