Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2015

16.08.2016
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1,2, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1, dr hab. n. o zdrowiu, dr n. med. Dorota Szostak-Węgierek3
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Medycyny Zapobiegawczej i Higieny, Instytut Medycyny Społecznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny, 3 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zalecenia żywieniowe dla pacjentów z wyrównaną i niewyrównaną marskością wątroby
  • Jajko – wartości odżywcze, czy jajko podwyższa cholesterol?
  • Czy za dużo dobrego cholesterolu-HDL też szkodzi?
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?
  • Koronarografia
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dieta w chorobie refluksowej

Sponsorem serwisu jest