Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2016/2017

02.10.2017
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska1, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek1, dr hab. n. med. Dorota Szostak-Węgierek2, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak1
1 Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, 2 Zakład Żywienia Człowieka, Warszawski Uniwersytet Medyczny

Wybrane treści dla pacjenta
  • Zawał serca
  • Dieta w zespole policystycznych jajników
  • Czy za dużo dobrego cholesterolu-HDL też szkodzi?
  • Masło czy margaryna - co jest zdrowsze?
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne
  • Hipercholesterolemia – leczenie: leki na hipercholesterolemię
  • Miażdżyca
  • Zalecenia dietetyczne przy próchnicy zębów
  • Ostre zespoły wieńcowe (OZW)
  • Dieta w chorobie zwyrodnieniowej stawów – czy można odbudować chrząstkę stawową?

Sponsorem serwisu jest