Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2017/2018

09.11.2018
prof. dr hab. n. med. Barbara Cybulska, prof. dr hab. n. med. Longina Kłosiewicz-Latoszek, prof. dr hab. n. med. Wiktor B. Szostak, Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Hipercholesterolemia: Dieta na obniżenie cholesterolu - jadłospis, przepisy
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Dieta w chorobie wrzodowej
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta w chorobie Alzheimera
  • Sterole i stanole roślinne
  • Dieta w niedoczynności tarczycy
  • Hipercholesterolemia
  • Dławica piersiowa związana z mostkami mięśniowymi
  • Jak oszacować u siebie poziom ryzyka sercowo-naczyniowego?

Sponsorem serwisu jest