Spożycie owoców, warzyw i roślin strączkowych a ryzyko zgonu i chorób sercowo-naczyniowych – badanie PURE

10.04.2018
Omówienie artykułu: Fruit, vegetable, and legume intake, and cardiovascular disease and deaths in 18 countries (PURE): a prospective cohort study
V. Miller i wsp.
The Lancet, 2017; doi: 10.1016/S0140-6736(17)32 253-5

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dieta u osób ze stomią – zalecenia ogólne
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta bezglutenowa
  • Rola błonnika pokarmowego w leczeniu zespołu jelita nadwrażliwego
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta w niealkoholowej stłuszczeniowej chorobie wątroby
  • Produkty żywnościowe pomocne w leczeniu reumatoidalnego zapalenia stawów

Sponsorem serwisu jest