Prewencja chorób sercowo-naczyniowych – postępy 2020/2021

13.09.2021
prof. dr hab. n. med. Piotr Jankowski
Zakład Epidemiologii i Promocji Zdrowia, Szkoła Zdrowia Publicznego, Centrum Kształcenia Podyplomowego w Warszawie
Klinika Kardiologii i Elektrokardiologii Interwencyjnej oraz Nadciśnienia Tętniczego, Instytut Kardiologii, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie

Wybrane treści dla pacjenta
  • Dieta w łuszczycy
  • Dieta o małej zawartości FODMAP (dieta zalecana w zespole jelita drażliwego)
  • Dieta w stwardnieniu rozsianym
  • Dieta w kamicy żółciowej
  • Dieta w zespole metabolicznym
  • Dieta wspomagająca leczenie hemoroidów
  • Dieta w chorobie refluksowej
  • Dieta niskowęglowodanowa w wybranych jednostkach chorobowych
  • Dieta w profilaktyce i leczeniu niedoborów żelaza u sportowców
  • Wzdęcia brzucha i nadmierne gazy – postępowanie dietetyczne

Sponsorem serwisu jest